Talerz Dobrych Porcji

Bajgle z jajkiem i warzywami

Składniki (na 1 sztukę):

  • Bajgle (lub inne pieczywo) – najlepiej z ziarnami
  • Masło lub miękka margaryna roślinna – ok. 1 łyżeczki
  • Jajka – 1 szt.
  • Majonez, ketchup i musztarda – po 1 łyżeczce
  • Żółty ser – 1 plaster
  • Warzywa:
    • Pomidor – kilka plasterków
    • Ogórek – kilka plasterków
    • Szczypiorek lub dymka
    • Sałata lodowa lub rzymska – kilka listków

Przygotowanie:

Zacznij od ugotowania jajka na twardo. Możesz też ugotować je w koszulce lub usmażyć na maśle i zrobić kanapkę z jajkiem sadzonym. Połóż bajgla na suchej patelni lub upiecz w tosterze. Wymieszaj majonez z musztardą i keczupem, a następnie posmaruj tym sosem jedną połówkę bajgla. Drugą posmaruj masłem lub margaryną. Ułóż na kanapce warzywa, jajko i ser, dopraw solą i pieprzem i przykryj drugą połową. Podaj ze świeżymi warzywami lub owocami.

Przewijanie do góry
Talerz Dobrych Porcji
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.